Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Blog

Tekst: Louis Nouws
do 7 december 2023

40 jaar: Stop Making Sense

Blog

Stop Making Sense, de legendarische concertfilm uit 1984 van een spetterend optreden van Talking Heads, is gerestaureerd ter viering van het veertigste jubileum en vanaf 11 januari 2024 in hogere resolutie te zien in de bioscoop.

De film is vaak gekwalificeerd als de beste concertfilm aller tijden. Het energieke en inmiddels legendarische concert, destijds ter promotie van het nieuwe album Speaking In Tongues, werd geregisseerd door Jonathan Demme (Something Wild, The Silence of the Lambs).
Het choreografisch strak geregisseerde optreden werd in december 1983 opgenomen in het Pantages Theater in Hollywood en laat de meest memorabele nummers van Talking Heads zien, zoals Burning Down The House, Psycho Killer, Once In A Lifetime, Slippery People en This Must Be The Place.
 
In 2021 werd Stop Making Sense opgenomen in het United States National Film Registry zijnde ‘culturally, historically, or aesthetically significant’. Het absurd grote kostuum dat David Byrne draagt als hij Girlfriend Is Better zingt, werd beeldbepalend voor de film en een iconisch fashion statement.