Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 20 april 2020

Albums van week 17

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: Watkins Family Hour – Brother Sister
Brother Sister is de toepasselijke titel van het tweede album van de Watkins Family Hour, de band van broer en zus Sean en Sara Watkins. We kennen beiden van Nickel Creek, maar waar de muziek van die band een bluegrassstempel droeg, kiezen ze samen voor een rootsy singer-songwritergeluid dat ook op dit nieuwe album weer bijzonder fraai uitpakt.
 
Rock/Pop: Fiona Apple – Fetch The Bolt Cutters
En toen verscheen vrij plotseling een nieuw album van Fiona Apple. Acht jaar na voorganger The Idler Wheel.., bewijst Fetch The Bolt Cutters dat Apple misschien niet de meest productieve singer-songwriter is in de huidige muziekscene, maar wel een van de allerbeste. Wederom betreft het namelijk een zeer geslaagde plaat van een eigenzinnig talent dat zijns gelijke nauwelijks kent.
 
Blues/Soul/Jazz: Shelby Lynne – Shelby Lynne
Shelby Lynne heeft vaker platen met een hoog soul-gehalte gemaakt, met het Dusty In Memphis-achtige I Am Shelby Lynne uit 2000 als de bekendste. Op dit titelloze nieuwe album klinkt ze ingetogen, maar toch is het misschien wel haar meest soulvolle, minst countryachtige plaat. Het is tevens een van haar mooiste.
 
Wereld: Lido Pimienta – Miss Colombia
Met voorganger La Papessa werd de Colombiaans-Canadese muzikante Lido Pimienta drie jaar geleden terecht onder de loftuitingen bedolven. Met Miss Colombia lijkt ze die lof nu te gelde te kunnen maken. Het album is zeker zo knap en klinkt een stuk toegankelijker zonder aan eigenheid te verliezen. Het is vast een van de wereldplaten van 2020.