Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 4 mei 2020

Albums van week 19

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: Johanna Warren – Chaotic Good
Ik had vorig jaar mei het geluk Johanna Warren live te kunnen zien optreden voor een dertigtal mensen in Nijmegen en bedacht toen dat haar glijdende folky stijl het ideale midden hield tussen Joni Mitchell en Nick Drake. Op Chaotic Good komt ze stilistisch veel breder voor de dag en neigt nu en dan zelfs richting indie. Haar zang en liedjes blijven evenwel ook in deze setting bijna onwaarschijnlijk mooi.

Rock/Pop: Man Man – Dream Hunting In The Valley Of The In-Between
Dream Hunting In The Valley Of The In-Between is het zesde album van Man Man, maar ik kende de band eigenlijk alleen van naam en ook wist ook niet wist dat ze al zeven jaar droog stonden. Neemt niet weg dat de eigenzinnige pop/rock van Man Man op dit album buitengewoon pakkend is en bovendien bijzonder origineel gestructureerd. Een beetje alsof 10cc en Frank Zappa samen een plaat hebben gemaakt.

Blues/Soul/Jazz: Ben Lukas Boysen – Mirage
Ook op Mirage overtuigt de Duitse neo-klassieke componist en electroproducer Ben Lukas Boysen met betoverend mooie elektronische muziek. Waar veel concurrenten het zoeken in ambient-achtige vage klanken, creëert Boysen echte composties waarin voortdurend dingen gebeuren.

Wereld: Zion Train – Illuminate
Dertig jaar oud is de Londense formatie Zion Train. In het begin stond de elektronische dub-reggae van de groep niet erg hoog aangeschreven, maar gaandeweg is de kwaliteit steeds verder omhooggeschroefd, zodat Zion Train inmiddels tot de beste en meest avontuurlijke Britse reggaebands gerekend kan worden.