Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 15 juni 2020

Albums van week 25

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk: Jess Williamson – Sorceress
In de jongste Heaven moest de Texaanse singer-songwriter Jess Williamson het helaas met een plekje in de zijlijn doen. Jammer, want het filmische Sorceress, haar vierde album alweer, is een wonder van licht-psychedelische americana die beslist uw aandacht verdient.
 
Rock/Pop: Sarah Walk – Another Me
De uit Chicago afkomstige Sarah Walk trakteert ook op haar tweede album Another Me op even wonderschone als hoogwaardige pop. Dankzij de elektronische basis klinkt haar muziek modern, al zijn het bovenal de zang en de liedjes die de meeste indruk maken.
 
Blues/Soul/Jazz: Norah Jones – Pick Me Up Off The Floor
Begin Again was de titel van Jones’ vorige album. Hoewel nog geen halfuur lang leek het inderdaad een herstart, iets wat zich doorzet op het nieuwe Pick Me Up Off The Floor. Want dit is misschien wel haar beste plaat sinds haar debuut, al was het maar vanwege een frisheid die het album uitstraalt.
 
Wereld: Mélodie Gimard – Numen
Gezien het naturel waarmee de Frans-Catalaanse pianiste en componiste Mélodie Gimard flamenco in haar muziek verwerkt, kan het niet anders of ze is met deze muziek opgegroeid. Op Numen brengt Gimard een kruisbestuiving tot stand tussen flamenco, jazz en klassiek die buitengewoon indrukwekkend is, niet in het minst door de geweldige inbreng van gastvocalisten.