Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 27 juli 2020

Albums van week 31

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk
Courtney Marie Andrews – Old Flowers
Voorganger May Your Kindness Remain mocht dan niet helemaal het niveau halen van doorbraakalbum Honest Life, met het nieuwe Old Flowers bewijst de Amerikaanse singer-songwriter Courtney Marie Andrews dat haar vermogen aangrijpende countryfolkliedjes te brengen zeker niet minder is geworden. Opnieuw schittert ze met materiaal dat het hart diep raakt.
 
Rock/Pop
Taylor Swift – Folklore
Ik moet eerlijk bekennen dat ik al heel lang een zwak heb voor Taylor Swift. Dat ze als een jong meisje al zulke goede, succesvolle liedjes kon schrijven en produceren getuigde van een immens talent. En ze hield zich ook nog staande in de van haaien vergeven muziekbusiness. Met het sobere Folklore toont Swift haar muzikaal meest serieuze gezicht en laat ze horen dat ze tot de eredivisie van hedendaagse singer-songwriters behoort.
 
Blues/Jazz/Soul
The Allergies – Say The Word
Je zou kunnen stellen dat de grootste kracht van het Engelse The Allergies gelegen is in de vernuftige wijze waarop ze funk, soul en hiphop combineren tot een uiterst smeuïg geheel. Heel veel diepgang dicht ik de band niet toe, maar dat neemt niet weg dat Say The World het ideale party-album is voor deze corona-tijden, al lijkt het godsonmogelijk de vereiste anderhalve meter aan te houden.
 
Wereld
Trio Tekke – Strovilos
Hoezeer ik ook van klassieke rembetika houd, ik ben altijd blij met een nieuw album van het Londense Trio Tekke, een gezelschap van uitgeweken Grieken die een moderne twist aan deze oerstijl geven. Op Strovilos, hun vierde album, klinkt het trio vooruitstrevender dan ooit en is rembetika geschikt gemaakt voor een hedendaags rockpubliek.