Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 10 augustus 2020

Albums van week 33

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk
Mary Chapin Carpenter – The Dirt And The Stars
Haar mooiste platen maakte Mary Chapin Carpenter in de eerste helft van de jaren negentig, maar ook vijfentwintig jaar later levert zij nog melancholieke meesterwerkjes af als The Dirt And The Stars. Wie vernieuwing zoekt is aan het verkeerde adres, maar de elf loepzuivere nieuwe liedjes in haar vertrouwde stijl zijn weer om te zoenen zo mooi.
 
Rock/Pop
David Ramirez – My Love Is A Hurricane
Op zijn vijfde soloalbum verschuift de Texaanse americana singer-songwriter David Ramirez zijn muziek naar een meer algemeen popgeluid. Zijn oude fans zullen hier mogelijk van balen, al zal niemand kunnen ontkennen dat Ramirez ook met dit meer popgericht geluid ons weer
een album voorschotelt met bijzonder fraai gestructureerde liedjes
 
Blues/Jazz/ Soul
Jaga Jazzist Pyramid
Slechts vier tracks telt Pyramid, het nieuwe album van het Noorse electrojazz ensemble Jaga Jazzist. Leidde dat op de vijf jaar geleden verschenen voorganger Starfire tot een complexe, niet altijd even gemakkelijk te behappen plaat, Pyramid klinkt even warm als uitnodigend en is welhaast de ideale soundtrack voor deze intens zomerse dagen.
 
Wereld
Gatos Do Mar – La Sindrome Di Wanderlust
In Italië al eerder uitgebracht, is het nu onze beurt om ons over te geven aan het Italiaanse trio Gatos do Mar, de uitmuntend zingende Annalisa Madonna, de betoverende harpist Gianluca Rovinello en de veelzijdige percussionist Pasquale Benincasa. Hun La Sindrome Di Wanderlust (Het Wanderlust Syndroom) is een heerlijk album met beeldschone wereldfolk.