Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 17 augustus 2020

Albums van week 34

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk
Scott Cook – Tangle Of Souls
Hoewel de Canadese singer-songwriter Scott Cook heel goed beseft dat het in deze tijd feitelijk waanzin is om nog fysieke albums uit te brengen, verpakt hij zijn muziek zo fraai mogelijk. Voorganger Further Down The Line kwam uit als een prachtig fotoboek, dit nieuwe Tangle Of Souls in een hardcover boek van 240 pagina’s. Het maakt zijn fraaie folkrootsliedjes alleen maar begerenswaardiger.
 
Rock/Pop
Rumer – Nashville Tears
Alsof de voorbije vijftig jaar nooit hebben bestaan, zo tijdloos is de romantische countrypop die de Britse Rumer ons voorschotelt op haar vijfde album Nashville Tears, een eerbetoon aan het werk van liedjesschrijver Hugh Prestwood. Rumer maakt country tot een universele vorm van popmuziek, die veel muziekliefhebbers zal raken.
 
Blues/Soul/Jazz
Minco Eggersman, Theodoor Borger & Aaron Parks, Óskar Gudjónsson– Unifony II
Minco Eggersman en Theodoor Borger verrasten ons twee jaar terug met het fraaie album Unifony, opgenomen met de Noorse multi-instrumentalist Mathias Eick. Een album op de grens van neoklassiek, jazz en ambient. Voor Unifony II gingen ze in zee met pianist Aaron Parks en saxofonist Óskar Gudjónsson. Het resultaat neigt ditmaal iets meer richting jazz, maar is zeker weer zo mooi en ontroerend.
 
Wereld
Sara Marini – Torrendeadomo (Ritornoacasa)
Torrendeadomo is een Sardijns woord dat zoveel betekent als terugkeren naar huis, vergelijkbaar met het Italiaanse ritornoacasa. Sara Marini hanteert het hier als uitgangspunt voor deze folky prachtplaat die op zeldzaam fraaie wijze Marini’s verbondenheid met het eiland van haar jeugd, Sardinië, schildert, als ook met het Umbrië (‘eiland tussen de bergen’) waar ze later verzeild raakte.