Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 24 augustus 2020

Albums van week 35

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk
Bright Eyes – Down In The Weeds, Where The World Once Was
Het is alweer bijna een decennium geleden dat Conor Oberst werk uitbracht onder de Bright Eyes-noemer. Niet dat hij in de tussentijd stil zat, want onder eigen naam verschenen vier soloplaten en hij werkte met Phoebe Bridgers samen als Better Oblivion Community Center. Op Down In The Weeds, Where The World Was Once excelleert hij met mooie rootsy folkrock, en we de plaat kunnen scharen onder Bright Eyes’ beste albums.
 
Rock/Pop
The Killers – Imploding The Mirage
Waar ik doorgaans een broertje dood heb aan stadionrock, slaagt Killers-frontman Brandon Flowers als een van de weinigen erin liedjes te schrijven waarvoor stadions en festivalterreinen de natuurlijke habitat lijken. Imploding The Mirage is een van hun meest complete en overtuigende albums, wat na een carrière van bijna 20 jaar een topprestatie genoemd mag worden.
 
Blues/Soul/Jazz
Nubya Garcia - Source
In groepen als Maisha en Nérija toonde de Britse saxofoniste Nubya Garcia zich al als een van de grootste talenten van de huidige Londense jazzscene, en daar doet ze op haar solodebuut Source nog een schepje bovenop. Haar kosmische jazz, vermengend met soul, dubstep en afrobeat, zorgt voor een van de definiërende jazzplaten van 2020.
 
Wereld
The Mavericks – En Español
Achteraf bezien snap je niet dat het bijna dertig jaar heeft geduurd voordat The Mavericks een Spaanstalige plaat maakten. Hun immer gloedvol gebrachte latin/tex-mex/countrypop leek geknipt voor de Cubaans-Amerikaanse voorman Raul Malo. En Español is geen plaat waarop ze gemakzuchtig wat van hun oude hits in het Spaans brengen, maar getuigt van grote liefde voor Mexicaanse muziek en latin.