Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 21 september 2020

Albums van week 39

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement!

Roots/Folk
Richard & Linda Thompson – Hard Luck Stories: 1972-1982
Acht cd’s maar liefst bevat deze box die de hele carrière en relatie van dit illustere folkrockduo onder de loep neemt. Hard Luck Stories bevat niet slechts de zes reguliere albums van meestergitarist en componist Richard Thompson en zijn fraai zingende, toenmalige eega, maar ook een schat aan niet eerder uitgegeven materiaal. Folkrock in de jaren zeventig was eigenlijk nooit beter dan dit en krijgt met deze uitgave het monument dat het verdient.
 
Rock/Pop
Gazpacho – Fireworker
Wederom overtuigen de Noorse progrockers van Gazpacho met een sublieme, weids klinkende plaat, waarop het genre tot in alle uithoeken wordt verkend. Beginnend en eindigend met twee epische stukken van respectievelijk twintig minuten en een kwartier, slaagt Gazpacho erin zich niet te laten overweldigen door hun eigen muziek. Ze doseren de inherente bombast waardoor ze nooit over de top gaan.
 
Blues/Soul/Jazz
Aurora Clara – Transformation
Afkomstig uit Madrid is Aurora Clara een internationaal jazzrockgezelschap dat met Transformation een even spannend als meeslepend debuut aflevert dat het lang vermaledijde genre weer eens flink op de kaart zet. Met diverse uitmuntende gastrollen (onder meer oud-Mahavishnu Orchestra-lid Jerry Goodman op viool) laat het virtuoze kwintet horen dat ook anno nu jazzrock levensvatbaar is.
 
Wereld
Ammar 808 – Global Control/Invisible Invasion
Creëerde de Brusselse Tunesiër Sofyann Ben Youssef, de grote man achter Ammar 808, op het debuut Mahgreb United een elektronische vorm van Tunesische woestijnrock, op Global Control/Inivisible Invasion verrast hij door zijn muziek te koppelen aan de Tamil-muziek uit Zuid-India. Opgenomen in Chennai brengt hij een perfecte synthese tot stand tussen deze twee verschillende muziekstijlen.