Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 19 oktober 2020

Albums van week 43

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop in de (betere) bladenkiosk en platenzaak. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Erik Kriek/Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen – Welcome To Creek Country
Striptekenaar/illustrator Erik Kriek verraste vier jaar geleden met het fraaie stripboek In The Pines, waarin hij vijf bekende murder ballads in stripvorm uitbeeldde. Een bijgevoegd cd’tje was een leuk extraatje. In Welcome To Creek Country portretteert Kriek in tekst en tekening vijftig Amerikaanse helden uit de folk, country en bluegrass, van wie Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen dan vijftien klassiekers op de bijbehorende cd vertolken. Het levert een album op dat hun Happy Hour van vorig jaar ruim overtreft.
 
Rock/Pop
Holy Motors – Horse
Estland is geen land waaruit we vaak nieuwe muziek tippen, maar Horse, het tweede album van Holy Motors uit Tallinn , brengt americana-getinte indierock waar geen liefhebber van bands als The Cowboy Junkies en Mazzy Star omheen kan. In Eliann Tulve bezit de band namelijk zeker zo’n charismatische zangeres als Margo Timmins respectievelijk Hope Sandoval, terwijl het songmateriaal ook al minstens zo overtuigend is. Een verrassing.
 
Blues/Soul/Jazz
Mary Lattimore – Silver Ladders
Met Silver Ladders levert de Amerikaanse harpiste en componiste Mary Lattimore misschien wel haar mooiste plaat tot nu toe af. Opgenomen met Neil Halstead van Slowdive-faam, weet Lattimore op Silver Ladders haar tere ambient composities body te geven waardoor ze blijvend aandacht vragen en nooit in het niets verdwijnen.
 
Wereld
Lous And The Yakuza – Gore
Wie met smart op een nieuwe Stromae zit te wachten, moet dringend Gore, het debuutalbum van de Belgisch-Congolese Lous And The Yakuza luisteren. Heerlijk moderne, Franstalige wereldpop met elementen uit r&b, trap en hiphop. Ik maak me sterk dat er dit jaar een beter Franstalig album verschijnt dan dit meeslepende door El Guincho (Rosalía) geproduceerde Gore.