Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 22 maart 2021

Albums van week 12

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Lana Del Rey – Chemtrails Over The Country Club
Net als Taylor Swift op haar jongste twee albums, slaat Lana Del Rey met Jack Antonoff een vergelijkbaar meer folky pad in op Chemtrails Over The Country Club. Nadat ze haar popgeluid vervolmaakt had op voorganger Norman Fucking Rockwell!, geeft Chemtrails een diepere, meer singer-songwriterachtige draai aan haar liedjes en doet die mooier uitkomen.
 
Rock/Pop
Otzeki – Now Is A Long Time
Met Now Is A Long Time levert het Londense nevenduo Otzeki zijn tweede album af met moderne electropop. Drie jaar geleden maakte het duo al behoorlijk indruk met debuut Binary Childhood en Now Is A Long Time doet daar een flinke schep bovenop met een donkerder sound die de emoties nog tastbaarder lijkt te maken.
 
Blues/Soul/Jazz
Jon Batiste – We Are
Voorafgegaan door de onbedwingbare single I Need You bereikt ons Jon Batiste’s nieuwe album We Are. Het is een beknopte geschiedenis van de muziek van New Orleans in dertien tracks en veertig minuten met medewerking van zijn familie en tal van gasten. In een mash-up zijn van diverse stijlen brengt We Are New Orleans-muziek tot leven.
 
Wereld
Omar Sosa – An East African Journey
Op An East African Journey gaat de Cubaanse (wereld)jazzpianist Omar Sosa op zoek naar zijn Afro-Cubaanse roots. Hij werkte samen met een hele batterij muzikanten en vocalisten van de Oost-Afrikaanse kuststreek, van Ethiopië tot Madagaskar. Het leidt tot deze even boeiende als gevarieerde plaat.