Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 19 april 2021

Albums van week 16

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Piers Faccini – Shapes Of The Fall
Het is alweer vijf jaar geleden dat we Piers Faccini’s laatste cd mochten verwelkomen. De Britse singer-songwriter is in Frankrijk, waar hij opgroeide en nog altijd woont, populairder dan in zijn geboorteland. Met Shapes Of The Fall levert hij een veelzijdige en aangrijpende plaat af, waarop hij wonderschone folk in vernieuwende richtingen stuwt.
 
Rock/Pop
London Grammar – California Soil
Met California Soil imponeert het Britse trio London Grammar nog meer dan op hun eerste twee albums. Frontvrouw Hannah Reid toont zich meer dan ooit de leider van het gezelschap en eist met haar prachtige vocalen de hoofdrol op, al biedt de inbreng van medemuzikanten Dan Rothman en Dot Major haar de gelegenheid hier te stralen.
 
Blues/Jazz/Soul
Balázs Elemér Group – Celebration 20&10
De Hongaarse jazzgroep rond drummer Elemér Balász vierde vorig jaar zijn twintigjarig bestaan met Celebration 20&10. Hun muziek is een bijzondere, bijna singer-songwriterachtige vorm van moderne jazzpop, met wonderschone dubbele m/v-vocalen. Des te onbegrijpelijker dat ze tamelijk obscuur zijn, temeer daar ze in het Engels zingen en dus muziekliefhebbers over de hele wereld kunnen aanspreken.
 
WERELD
Elifantree – Hachi
Opgericht in 2007 door zangeres Anni Elif en saxofonist Pauli Lyytinen, trok het Finse Elifantree de wereld in om telkens met lokale drummers als trio hun vernieuwende muziek op te nemen op de grens van folk, jazz, pop, klassiek en wereldmuziek, die nu op het dubbelalbum Hatchi bijeen is gebracht.