Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 10 mei 2021

Albums van week 19

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Linde Nijland – Ten Years
In binnen- en buitenland geldt oud-Ygdrassil-zangeres Linde Nijland als een zeer begaafde vrouwelijke folkzangeres. Met haar heldere, emotievolle stem weet zij nog het meest de legendarische Sandy Denny te benaderen, terwijl zij ook als songwriter tot de besten behoort. Dat blijkt weer eens uit het fraaie Ten Years.
 
Rock/Pop
Sophia Kennedy – Monsters
Met Monsters presenteert de Amerikaanse Sophia Kennedy haar tweede album, na haar titelloze debuut vier jaar geleden. Ze woont in Duitsland, waar ze dit album ook opnam, en met haar art-pop op een basis van electrobeat heeft ze een universele, moderne sound die niet zomaar in een hokje te plaatsen is. Even meeslepend als boeiend.
 
Blues/Soul/Jazz
Stuff – T(h)reats
Het Vlaamse Stuff geldt al sinds het debuut uit 2015 als een interessante vertegenwoordiger van de Belgische nujazzscene. Dat zulks geen toeval is bewijst hun derde album T(h)reats, waarop de electrojazz van het Gentse kwintet dusdanig is vervolmaakt dat ik me sterk maak dat het album voortaan als de benchmark gaat gelden. Een wonderbaarlijk mooie plaat.
 
Wereld
Comorian - We Are An Island, But We’re Not Alone
Volgens de uitgever werd nooit eerder een plaat uitgebracht met muziek van de Comoren, een eilandengroep in de Indische Oceaan, gelegen tussen Mozambique en Madagaskar. Veelal gespeeld op zelfgebouwde snaren- en percussie-instrumenten, en gevat in klaaglijk gezongen folkliederen, is de muziek van Comorian van een levensechte pracht.