Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 21 juni 2021

Albums van week 25

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Benjamin Francis Leftwich – To Carry A Whale
To Carry A Whale is het vierde album van de Britse singer-songwriter Benjamin Francis Leftwich, tien jaar na zijn debuut Last Smoke Before The Snowstorm. In die jaren is Leftwich alleen maar een betere liedjesschrijver geworden, en dit nieuwe album is de voorlopige kroon op zijn werk, een toonbeeld van singer-songwriterfolk.
 
Rock/Pop
Chris Connelly and Monica Queen – The Birthday Poems
Op The Birthday Poems bundelen twee ondergewaardeerde Schotse artiesten, Chris Connelly en Monica Queen, de krachten voor een buitengewoon fraai conceptalbum over de relatie van de befaamde Schotse dichter George MacKay Brown en zijn muze Stella Cartwright. Muzikaal doet Connelly’s solowerk aan Bowie denken en dat is op The Birthday Poems niet anders, maar wel op een heel eigen manier.
 
Blues/Soul/Jazz
Diverse Artiesten - Utopic Cities: Progressive Jazz In Belgium 1968-1979
Wie denkt dat het iets van nu is hoe progressieve groepen in België jazz een heel eigen leven inblazen, doet er goed aan het dubbelalbum Utopic Cities: Progressive Jazz In Belgium 1968-1979 te beluisteren. Bij onze zuiderburen gaven ze vijftig jaar geleden al een heel eigen invulling aan het genre.
 
Wereld
Basco & Jullie Hjetland – Ræk Mig Faklen
Op Ræk Mig Faklen gaat de Deens/Zweeds/Schotse folkformatie Basco de samenwerking aan met de gevierde Deens-Noorse zangeres Jullie Hjetland en het resultaat is een wonderschoon album met Scandinavische folk. Waar de belangstelling veelal uitgaat naar folk uit Groot-Brittannië en Ierland, bewijst Basco we Scandinavië zeker niet mogen veronachtzamen.