Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 12 juli 2021

Albums van week 28

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
The Flatlanders – Treasure Of Love
De oorsprong van The Flatlanders, het samenwerkingsverband van de Texaanse singer-songwriters Joe Ely, Jimmie Dale Gilmore en Butch Hancock, ligt in de jaren zeventig. Na hun herontdekking in de jaren negentig verschenen nog diverse albums, maar twaalf jaar na de vorige leek de kans klein dat er ooit nog een zou verschijnen, daar ze ieder de zeventig ruim gepasseerd zijn. Maar ze blijken nog topfit en het puike Treasure Of Love is zelfs een van de beste americana-albums van dit jaar.
 
Rock/Pop
Daniel Wylie’s Cosmic Rough Riders – Atoms And Energy
Rond de millenniumwisseling dreigde Daniel Wylie met zijn band Cosmic Rough Riders een heuse popster te worden. Door intern gemarchandeer werd hij echter uit zijn eigen band gewerkt, waarna Wylie op eigen benen verder moest. Hij had even nodig om alles weer op orde te krijgen. Zijn grote talent als songsmid bewees hij op diverse in eigen beheer uitgegeven prachtalbums. Op het nieuwe Atoms And Energy brengt hij folkpop waar Teenage Fanclub een puntje aan kan zuigen.
 
Blues/Soul/Jazz
Jo Kaiat – Come To My World
Op Come To My World nodigt de Franse jazzpianist Jo Kaiat ons uit in zijn wereld, die ditmaal vooral in Israel ligt, waar hij met diverse Israëlische musici dit album opnam. Een van de betere jazzplaten van het jaar, door de pakkende composities waarin allerlei wereldinvloeden te bespeuren zijn.
 
Wereld
Rowwen Hèze – Onderaan Beginne
Nadat Rowwen Hèze-voorman Jack Poels in korte tijd twee voortreffelijke soloalbums afleverde, was de tijd rijp om ook de band weer nieuw leven in te blazen. Samen met accordeonist Tren van Enckevoort schreef Poels twaalf uitstekende nieuwe die met de band zijn uitgewerkt tot wat misschien wel het beste Rowwen Hèze-album tot nu toe is. Een gevarieerde plaat waar echt alles aan klopt. Hoezo, Limburgs trots!