Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 16 augustus 2021

Albums van week 33

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Bard Edrington V – Two Days In Terlingua
Ik moet bekennen dat ik vóór The Hoth Brothers onbekend was met de Texaan Bard Edrington V. Samen met Hoth-broer Boris McCutcheon bracht hij onlangs het puike Tell Me How You Feel uit en op het eigen album Two Days In Terlingua schotelt hij ons klassieke Texaanse alt.country voor zoals we die kennen van iemand als Jerry Jeff Walker, naar wiens klassieker Viva Terlingua (1973) Edrington op zijn minst knipoogt.
 
Rock/Pop
Lucinda Chua – Antidotes
Op het album Antidotes verzamelt de Britse Lucinda Chua twee ep’s die ze eerder onder die naam uitbracht. Een mengeling van ambient, electro en r&b, is Antidotes subtiel en introspectief, en doet nu en dan denken aan zowel Broadcast als aan Sade, maar het album getuigt bovenal van Chua’s talent.
 
Blues/Soul/Jazz
Caroline Shaw & Sō Percussion – Let The Soil Play Its Simple Part
Eerder dit jaar bracht de Amerikaanse componiste Caroline Shaw al het modern klassieke album Narrow Sea uit.  Met sopraan Dawn Upshaw en het percussie-ensemble Sō Percussion, volgt ze op Let The Soil Play Its Simple Part een poppier koers met muziek die een mix is van percussierijke klassiek en vocale pop. Het resultaat is vernieuwend en prachtig.
 
Wereld
Eva Quartet – Minka
Le Mystère Des Voix Bulgares bood ons tientallen jaren geleden een fraaie inkijk in de wereld van Bulgaarse dameszang. Het Eva Quartet uit Sofia laat op Minka horen dat die oude tradities bij hen in voortreffelijke handen zijn. Wat ook niet verbaast aangezien ze alle vier uit dat vermaarde koor afkomstig zijn en hier opnieuw de sterren van de hemel zingen.