Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 4 oktober 2021

Albums van week 40

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
The Colorist Orchestra & Howe Gelb – Not On The Map
Op Not On The Map werkt americana-icoon Howe Gelb voor het eerst samen met het veelzijdige Belgische Colorist Orchestra. Daarbij bracht Gelb niet zomaar wat oude liedjes in om die anders te laten inkleuren, maar schreef hij prachtige nieuwe liedjes. Met als bonus de inbreng van zangeres Pieta Brown op een aantal nummers, bereiken Gelb en de zijnen hier nieuwe hoogten.
 
Rock/Pop
Illuminati Hotties – Let Me Do One More
Wat een heerlijk rockend plaatje levert Sarah Tudzin af met het derde album van haar band Illuminati Hotties. Een mix van punky indierock en melodieuze gitaarpop, die een bewonderenswaardig evenwicht vindt en het beste uit beiden haalt. En dan bezit Tudzin ook nog zo’n stem waarmee ze je met vrijwel iedere noot inpakt.
 
Blues/Soul/Jazz
Janne & De Vogels – In De Regen
Hoewel het album dat Janne Schra met het Noordpool Orkest maakte op gedichten van Vasalis wat mij betreft onovertroffen blijft, komt het nieuwe In De Regen dicht in de buurt. De basis van het album is het jazzgeluid van De Vogels, een kwintet dat zowel eigentijds als traditioneel kan klinken, dat de perfecte achtergrond vormt voor Schra’s prachtige liedjes.
 
Wereld
Monsieur Doumani – Pissourin
Nadat we vorig jaar al een uitstekend album verwelkomden van zijn Trio Tekke, afgelopen voorjaar gevolgd door zijn prima soloalbum Kkismettin, doet de Cyprioot Antonis Antoniou opnieuw van zich spreken met Pissourin, de jongste van zijn bekendste band Monsieur Doumani. De psychedelische mix van rembetika en rock waar Antonis bekend om staat, is nu dusdanig onweerstaanbaar dat ook de allerhipste kringen overstag lijken te gaan.