Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 18 oktober 2021

Albums van week 42

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Danny George Wilson – Another Place
Oorspronkelijk uit Australië afkomstig, behoort Danny Wilson al sinds jaren tot de meer opvallende americana-talenten in Groot-Brittannië dankzij bands als Grand Drive, Danny And The Champions Of The World en Bennett Wilson Poole. Met Another Place doet hij weer solo van zich spreken op een heerlijk losjes rockende, verrassende rootsplaat met hulp van onder anderen Jeff Tweedy en Emma Swift.
 
Rock/Pop
Sufjan Stevens & Angelo De Augustine – A Beginner’s Mind
Wie vooral de Sufjan Stevens waardeert van platen als Michigan en Illinois, valt met A Beginner’s Mind met zijn neus in de boter. Samen met Angelo De Augustine weet hij namelijk diezelfde betoverende sfeer te creëren die die eerdere platen kenmerkt. Vooral de samenzang en de kwaliteit van de samen geschreven liedjes is magisch te noemen.
 
Blues/Soul/Jazz
BadBadNotGood – Talk Memory
Het Canadese trio BadBadNotGood doet al zo’n zeven jaar en vier albums van zich spreken met een opvallende mengvorm van electro, jazz, hiphop en soul. Op het nieuwe Talk Memory laten ze de laatste twee elementen redelijk los voor een instrumentale vorm van electrojazz die zowel vernieuwend is als heel fijn wegluistert.
 
Wereld
Guy Buttery, Mohd. Amjad Khan, Mudassir Khan – One Morning In Gurgaon
Op One Morning In Gurgaon neemt de gevierde Zuid-Afrikaanse gitarist Guy Buttery ons met de Indiers Mohd. Amjad Khan (tabla) en Muddasir Khan (sarangi) mee op een prachtige instrumentale reis naar India, die qua muzikale schoonheid absoluut vergelijkbaar is met het klassieke A Meeting By The River van Ry Cooder en V.M. Bhatt.