Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 25 oktober 2021

Albums van week 43

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Grouper – Shade
De muziek van singer-songwriter Liz Harris is van grote schoonheid en intimiteit als je je ervoor openstelt. Want het zijn geen liedjes die je zomaar even meeneuriet. Ze gaan veelal schuil in een niet altijd even toegankelijk geluidsdecor. Op Shade staan niet eerder uitgegeven songs van de afgelopen vijftien jaar die alle verschillende kanten van dat decor bestrijken.
 
Rock/Pop
Parquet Courts – Sympathy For Life
Parquet Courts gold met hun rammelende rock tot een van de meest begaafde nazaten van Pavement, maar op Sympathy For Life laat de band horen dat de ambities verder reiken. Ze komen op de proppen met behoorlijk funky liedjes die mij aan Remain In Light van Talking Heads doen denken. En dat had ik bepaald niet verwacht.
 
Blues/Jazz/Soul
Ossi Maristo – Arc
In 1977 kocht ik het uitstekende jazzrockalbum The Mathematician’s Air Display van de Finse bassist Pekka (Pohjola), mede geproduceerd door Mike Oldfield. Daar moest ik aan denken bij het puike Arc van de Finse jazzrockgitarist Ossi Maristo, een debuut dat virtuositeit koppelt aan voortreffelijke composities en derhalve voor jazzrockliefhebbers beslist een aanrader is.
 
Wereld
Omar Sosa/Seckou Keita – Suba
Ook Suba, de tweede duo-cd van de Cubaanse meesterpianist Omar Sosa en de Senegalese koravirtuoos Seckou Keita, na Transparent Water uit 2017, is weer een wonderschone plaat. Waarop de instrumentale interacties tussen beiden van zeer hoog niveau is, en de vele gezongen liedjes de pracht van het album versterken. Een wereldmuziektopper.