Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 8 november 2021

Albums van week 45

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Tasha – Tell Me What You Miss The Most
Op Tell Me What You Miss The Most, het tweede album van de uit Chicago afkomstige Tasha (Vliets-VanLear), toont ze zich niet slechts een innemende folk(pop)zangeres en liedjesschrijfster, maar bezit ze ook een veelzijdigheid en diepgang die je niet meteen verwacht van een artiest die nog maar net komt kijken.
 
Rock/Pop
Snail Mail – Valentine
Snail Mail is het enigszins curieuze pseudoniem waaronder Lindsey Jordan haar muziek aan de man brengt. Haar debuutalbum Lush veroorzaakte drie jaar terug terecht de nodige deining, het nieuwe Valentine laat een opmerkelijke doorgroei horen. Rijker van klank en poppier van toon, is Valentine volwassener en evenwichtiger.
 
Blues/Soul/Jazz
Curtis Harding – If Words Were Flowers
Op zijn eerste twee lp’s toonde Curtis Harding al dat hij tot de meest getalenteerden van retro-soul segment behoorde. Met If Words Were Flowers laat hij de rijk georkestreerde soul van het flowerpowertijdperk herleven, met een moderne drive die de muziek tintelfris maakt.
 
Wereld
AySay – Su Akar
Zoals we in Nederland Altin Gün hebben, dat een mix brengt van Turkse folk, funk en psychrock, combineert het Deens/Koerdisch/Turkse trio AySay op Su Akar Turkse folk en psychrock met atmosferische Scandinavische jazz. Het resultaat is minder opzwepend dan wat Altin Gün ons voorschotelt, de schoonheid van de fraai door Luna Bulow Ersahin gezongen liedjes is er niet minder om.