Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 22 november 2021

Albums van week 47

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Robert Plant & Alison Krauss - Raise The Roof
Hoe onwaarschijnlijk het duo van Led Zeppelin-zanger Robert Plant en bluegrasskoningin Alison Krauss ook leek, het album Raising Sand was in 2007 zo geslaagd dat vrijwel iedere koper hoopte op een vervolg. Veertien jaar later is het zover met Raise The Roof. Opnieuw een schitterende, avontuurlijke plaat die aantoont dat muzikale verschillen eigenlijk niet bestaan.
 
Rock/Pop
Elbow – Flying Dream 1
Leek Elbows muzikale carrière het afgelopen decennium enigszins te zijn verwaterd, komen Guy Garvey en zijn mannen op Flying Dream 1 met een aangrijpend album dat kwalitatief weer op eendere hoogte staat met topalbums The Seldom Seen Kid en Build A Rocket Boys!. 
 
Blues/Soul/Jazz
Cleo Sol – Mother
Samen met producer Inflo is zangeres Cleo Sol een van de weinige leden van het geruchtmakende Britse r&b-collectief Sault die ook buiten de band enigszins bekend is. Mother is geproducerd door Inflo en toont aan hoe hoog momenteel het niveau van de Britse r&b is. Zonder een moment klef te worden, is dit een balladealbum dat ontroert.
 
Wereld
Fadhilee Itulya – Shindu Shi
Met Shindu Shi grijpt de Keniaase gitarist en singer-songwriter Fadhilee Itulya terug op de jaren vijftig en de akoestische finger-picking gitaarstijl Omutibo. Op een dozijn prachtig swingende folky liedjes staat niet alleen Itulya’s sprankelende gitaarspel centraal, maar ook zijn compositorische kwaliteiten en zijn fraaie zangstem.