Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 13 december 2021

Albums van week 50

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Diverse artiesten - Spell Songs II: Let The Light In
Twee jaar geleden sloeg een groep Britse folkmuzikanten, onder wie Karine Polwart, Julie Fowlis, Seckou Keita en Kris Drever, de handen ineen om muziek te maken bij de fraaie natuurboeken The Lost Words/The Lost Spells van dichter Robert MacFarlane en illustrator Jackie Morris. Het vervolg Spell Songs II: Let The Light In is muzikaal zo mogelijk nog mooier dan dat eerste deel en ook weer erg fraai hardcover uitgegeven.
 
Rock/Pop
Aeon Station – Observatory
Aeon Station is de naam waaronder The Wrens-bassist en -songwriter Kevin Whelan zijn eigen ding doet, nu Charles Bissell, de facto leidsman van de Amerikaanse indierockgroep The Wrens, er al sinds 2003 niet in slaagt materiaal aan te leveren voor een vierde The Wrens-album. Op Observatory staan Whelans liedjes voor dat niet verschenen album en het laat horen dat The Wrens ook als Aeon Station onze aandacht verdienen.
 
Blues/Soul/Jazz
Vèjopatis – Ritualai
Litouwen is niet het eerste land waaraan je denkt als het om elektronische muziek gaat. Maar onder de naam Vèjopatis heeft Nikolaj Polujanov met Ritualai (Rituelen) een voortreffelijk electroalbum afgeleverd dat van begin tot eind boeit met een sound en liedjes die we vanuit de Angelsaksische muziekwereld nog niet tegenkwamen.
 
Wereld
Maja – Kaftan D’Alma
Bosnische fado klinkt een beetje als een curieus fenomeen voor een klein groepje liefhebbers, maar de wijze waarop de Bosnische zangeres Maja Milinković de eigen sevdah-traditie koppelt aan fado en daarmee met name in Portugal succesvol is, illustreert hoezeer haar kwaliteiten alle grenzen overschrijden.