Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 20 december 2021

Albums van week 51

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Susto – Time In The Sun
Heel veel verschijnt er niet rond Kerstmis, maar dat geeft juist de gelegenheid aandacht te vragen voor recente albums die nog te weinig aandacht kregen. Time In The Sun van de band Susto bijvoorbeeld, een psychedelisch rockend americana-album met een prachtig kosmisch countryrockgeluid dat het absoluut verdient gehoord te worden.
 
Rock/Pop
Julia Bardo – Bauhaus L’Appartamento.
Met Bauhaus L‘Appartamento levert de in Engeland woonachtige Giulia Bonometti haar debuutalbum af als Julia Bardo. Wie terugverlangt naar 10.000 Maniacs in hun beginjaren, hoort in Julia Bardo niet alleen iemand die qua stem aan de jonge Natalie Merchant doet denken, maar vindt ook in haar folkrock wel iets terug van dat oude 10.000 Maniacs-geluid.
 
Blues/Soul/Jazz
Beach Fossils – The Other Side Of Life: Piano Ballads
Voor wie nog niet helemaal overtuigd was van de dromerige indiepop van Beach Fossils ‘gewone’ platen, giet voorman Dustin Payseur op The Other Side Of Life acht van zijn mooiste liedjes in een pianojazzjasje. Vooral de melancholieke kwaliteit van zijn werk komt zo duidelijker tot uiting dan wanneer in gitaren verpakt.
 
Wereld
Stine Michel – Sommerfugledalen (frit efter Inger Christiansen)
Op Sommefugledalen (Vlinderdal), genoemd naar een befaamde Deense dichtbundel van Inger Christiansen, zet de Deense zangeres Stine Michel de vijftien sonnetten in de bundel om naar een wonderschone mengeling van folk, pop en wereldmuziek. Het geeft het werk een indrukwekkende muzikale dimensie.