Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 22 februari 2021

Albums van week 8

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
The Hold Steady – Open Door Policy
The Hold Steady onder Roots/Folk? Het lijkt vreemd, maar frontman Craig Finn onderhield de laatste tien jaar een geloofwaardige singer-songwriterachtige solocarrière naast de band, en die invloed doet zich sterker dan ooit gelden op Open Door Policy. Het bezorgt de groep de sterkste, meest gevarieerde plaat in vijftien jaar tijd.
 
Rock/Pop
Mogwai – As The Love Contiues
Toegankelijker dan op As The Love Continues hebben de Schotse post-rockers van Mogwai misschien wel nooit geklonken. Toch hebben ze niets van hun eigenzinnigheid ingeleverd, want nimmer zetten ze zo puntjes op de i als op dit nieuwe album, exact 25 jaar na hun debuut.
 
Blues/Soul/Jazz
Giancarlo Romani – Naïf
Met Naïf levert de Italiaanse trompettist Giancarlo Romani zijn eerste soloalbum af, fraai door hemzelf geproduceerd, met een kwartet klasserijke musici om zich heen en puike gasten. Romani toont zich als een van de beste instrumentalisten en componisten in de rijke Italiaanse jazzwereld. Voor hoogstaande moderne jazz kun je gerust naar Zuid-Europa afzakken.
 
Wereld
Marjo Smolander – Cosmologies
Zichzelf begeleidend op kantele (een Finse citer), zou je Marjo Smolander een Finse singer-songwriter kunnen noemen, ware het niet dat ze op Cosmologies haar netten dusdanig breed uitwerpt, ook veelvuldig richting Afrika (Mali, Senegal, Gambia), dat een unieke kruisbestuiving tot stand komt tussen Scandinavische en Afrikaanse folktradities.