Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 4 januari 2021

Albums van week 1

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Skyway Man – The World Only Ends When You Die
The World Only Ends When You Die is het tweede Skyway Man-album. Voorman James Wallace was reeds eerder actief onder de noemer James Wallace & Naked Light, maar brengt als Skyway Man een vorm van psychedelische countryrock die klinkt als een kosmische variant op het klassieke Grateful Dead-geluid. Niet te versmaden!
 
Rock/Pop
Lucidvox – We Are
Rusland lijkt geen land voor vernieuwende popmuziek. Maar juist door de isolatie tijdens de Sovjettijd is er van oudsher een boeiende undergroundscene, die misschien klein was maar toch behoorlijk opmerkelijk. Je zou de Moskouse damesband Lucidvox als een uitvloeisel daarvan kunnen zien en hun debuutalbum We Are als een even opwindende als vernieuwende mix van noisy indierock en Russische folk.
 
Blues/Soul/Jazz
Idema Serierse Quartet – Motus
In Idema Serierse Quartet bundelen gitarist Gijs Idema en zangeres Anna Serierse (telg van de in Nederlandse jazzkringen bekende Serierse-familie) de krachten met bassist Cas Jiskoot en drummer Tim Hennekes. Het debuut levert even tere als verfijnde jazzmuziek op. Veelal woordloos zingend, haar stem vooral als instrument gebruikend, zoekt Serierse, en ook Idema’s gitaar, naar plekke waar muziek en stilte met elkaar in balans zijn.
 
Wereld
Jere Valkonen – Jere Valkonen LP
Lijkt Jere Valkonen in eerste instantie een gewone Finse folk singer-songwriter, sonisch laat hij als producer op dit titelloze album meer gebeuren dan je verwacht van een singer-songwriter. Want al versta je geen Fins, Valkonens mooie zang en liedjes en de boeiende aankleding van het geheel trekken je moeiteloos mee in zijn boeiende wereld.