Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 11 januari 2021

Albums van week 2

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Jim Ghedi – In The Furrows Of Common Place
Afkomstig van de Shetlands, behoort Jim Ghedi tot de interessantste nieuwe Schotse folktalenten. In The Furrows Of Common Place is zijn tweede album met folk die weliswaar in de traditie gegrondvest is, maar het avontuur zoekt in voorwaartse richting.
 
Rock/Pop
Dent May – Late Checkout
Nu er nauwelijks nog nieuwe platen verschijnen, maken we graag van de gelegenheid gebruik om nog even interesse te vragen voor een plaat van vorig jaar die te weinig aandacht heeft gekregen: Late Checkout van de Amerikaan Dent May. De ukelele van zijn begintijd voorbij, maakt May op zijn vijfde soloplaat heerlijk frisse feelgoodpop.
 
Blues/Soul/Jazz
Sarah Kirkland Snider – Mass For The Endangered
Zo klassiek als op het bijna liturgische Mass For The Endangered hebben we de Amerikaanse componiste Sarah Kirkland Snider nog niet gehoord. Bevatten eerdere albums als Penelope en Unremembered sterke popelementen (en -vocalisten), op haar mis voor alle bedreigde diersoorten volgt ze de klassieke traditie met wonderschoon, aangrijpend koorwerk.
 
Wereld
Mehmet Ali Sanlikol & Whatsnext? - The Rise Up: Stories Of Strife, Struggle & Inspiration
Jazz, klassiek en wereldmuziek uit het Midden-Oosten komen uiterst fraai samen op The Rise Up: Stories Of Strife, Struggle & Inspiration van de vanuit New England in de VS opererende Mehmet Ali Sanlikol en zijn groep Whatsnext?.  Geïnspireerd op drie belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van het Midden-Oosten, schetst The Rise Up een hoopvolle visie voor de toekomst.