Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 18 januari 2021

Albums van week 3

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Kate Davis – Strange Boy
Verraste de New Yorkse zangeres Kate Davis door op haar vorige album Trophy de switch te maken van jazz naar indie singer-songwriter, op Strange Boy zet ze die lijn voort en covert ze integraal Retired Boxer van wijlen Daniel Johnston en brengt diens genie misschien wel duidelijker dan ooit naar voren.
 
Rock/Pop
Shame – Drunk Tank Pink
Shame behoort tot de meest belovende jonge Britse bands en bewijst dat volop op Drunk Tank Pink, hun tweede album, dat funkier en punkier dan ooit uit de startblokken schiet om pas ruim 40 minuten later de luisteraar weer los te laten.
 
Blues/Jazz/Soul
Jazmine Sullivan – Heaux Tales
Al sinds ze in 2008 debuteerde met het album Fearless is Jazmine Sullvan een van de weinige r&b-zangeressen die op de volle steun van Heaven kon rekenen. Ondertussen zijn we dertien jaar en drie albums verder en lijkt Heaux Tales haar doorbraak te worden. Een gedurfd conceptalbum over relaties en seks, bezien vanuit vrouwelijk oogpunt.
 
Wereld
Fratelli Mancuso – Manzamà
Na meer dan tien jaar presenteren de Siciliaanse broers Mancuso eindelijk nieuw werk met het prachtige Manzamà. De combinatie van hun aardse zang en de verfijnde instrumentale aankleding geeft hun folk een kunstzinnige inslag die indrukwekkend genoemd mag worden.