Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 25 januari 2021

Albums van week 4

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Jenee Halstead – Disposable Love
Het derde album van Jenee Halstead zou ook onder pop kunnen vallen, want met de folk en roots die wij kennen van eerdere platen heeft Disposable Love niet zo heel veel te maken. Wat niet wegneemt dat de pop en soul waarmee de Amerikaanse singer-songwriter nu uitpakt van topniveau is.
 
Rock/Pop
Kiwi Jr. - Cooler Returns
Was het Canadese Kiwi Jr. op hun debuut Football Money schatplichtig aan bands als Pavement en Parquet Courts, op het nieuwe Cooler Returns vertoont de groep al iets meer een eigen smoel. Met de kwaliteit van hun liedjes levert dat een aanrader op voor iedere liefhebber van indierock.
 
Blues/Soul/Jazz
Grandbrothers – All The Unknown
Het Düsseldorfse electroduo Grandbrothers (Erol Sarp, Lukas Vogel) overtuigt op hun derde album All The Unkown met hun mix van electro, ambient, techno, neoklassiek en jazz. Uitgaand van akoestische piano bouwen ze meeslepende composities die fraaie bruggen slaan tussen die genres.
 
Wereld
San Salvador – La Grande Folie
Zingend in het Occitaans, levert het Franse vocale sextet San Salvador met La Grande Folie een dot van een debuut af, waarop ze de middeleeuwse troubadour-traditie de 21ste eeuw in trekken. De dynamische mix van dames- en herenstemmen, louter begeleid door percussie en handgeklap, is even opzwepend als vernieuwend.