Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 24 januari 2022

Albums van week 4

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Jake Xerxes Fussell – Good And Green Again
Liet de Amerikaanse folkgitarist en -zanger Jake Xerxes Fussell zich op zijn eerste drie albums vooral gelden als traditionalist die zich op de muziek van anderen en vroeger baseerde, op Good And Green Again speelt hij ook vier eigen nummers, die traditioneel aandoen maar zijn muziek naar een hoger plan tillen.
 
Rock/Pop
Chris Church – Darling Please
Had ik nog maar enkele maanden geleden het talent van Chris Church ontdekt via enkele reïssues, met Darling Please is hier een heel nieuw album dat zijn gevoel voor melodie koppelt aan een meer rockachtige instrumentatie en zo het beste van twee werelden in zich verenigt.
 
Blues/Jazz/Soul
Lady Wray – Piece Of Me
Nicole ‘Lady’ Wray debuteerde reeds 25 jaar geleden op Missy Elliott’s doorbraak-cd Supa Dupa Fly. Een jaar later scoorde ze in de VS zelf een grote r&b-hit, maar een eigen carrière kwam maar niet van de grond. Wellicht dat het met dit fraaie retrosoulalbum wel gaat lukken, want de uitstekende soulzangeres overtuigt met voortreffelijke 60’s/70’s soul met moderne trekken.
 
Wereld
Stundom - Må Jeg Holde Din Hånd?
Op Må Jeg Holde Din Hånd? (Deens voor Mag Ik Je Hand Vasthouden?) brengt het drietal Stundom (Emma Kragh-Elmoe, viool, Villards Hoffmann, cittern/mandoline en Julian Svejgaard, piano) een bijzonder fraai instrumentaal album met Scandinavische folk, aangelengd met klassieke kamermuziek die het hoogstaande album een heel eigen geluid meegeven.