Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 7 februari 2022

Albums van week 6

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Aoife O’Donovan – Age Of Apathy
Het vorige soloalbum van de Amerikaanse singer-songwriter Aoife O’Donovan is alweer zes jaar oud, al deed de oud-Crooked Still frontvrouw in de tussentijd van zich spreken in het supertrio I’m With Her (met Sara Watkins en Sarah Jarosz). Dat zij op eigen benen echter het best tot haar recht komt, laat ze nu weer horen op het wonderschone Age Of Apathy,  direct al een topkandidaat voor singer-songwriteralbum van 2022.
 
Rock/Pop
The Jazz Butcher – The Highest In The Land
In een carrière die teruggaat tot begin jaren tachtig, is Pat Fish alias The Jazz Butcher, nimmer de cultstatus ontgroeid. Voor een groot publiek was zijn eigenzinnige popmuziek ook nooit bedoeld. Extra wrang dat hij kort na het opnemen van dit heel leuke, frisse en toegankelijke comebackalbum – zijn eerste in tien jaar tijd – plotseling overleed. Hoezo stoppen op het hoogtepunt?
 
Blus/Soul/Jazz
John Mayall – The Sun Shines Down
De Engelse bluesveteraan mag dan gestopt zijn met touren, dat wil niet zeggen dat de 88-jarige achter de geraniums is gaan zitten.  Zo bewijst het puike nieuwe The Sun Shines Down, waarop Mayall nog zo fris als een hoentje klinkt. Met hulp van gitariste Carolyn Wonderland en vrienden als Marcus King, Buddy Miller, Mike Campbell, Melvin Taylor en Scarlet Rivera.
 
Wereld
Germano Mazzocchetti Ensemble – Muggianne
Ergens tussen klassiek, jazz, folk en wereldmuziek vinden we Muggianne, het nieuwe album van dit zes persoons-ensemble rond de Italiaanse componist en accordeonist Germano Mazzocchetti. Zijn aanpak maakt dit tot een van de mooiste en meest innemende instrumentale platen die ik het afgelopen half jaar hoorde.