Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 21 maart 2022

Albums van week 12

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Steve Dawson – Gone, Long Gone
De Canadees Steve Dawson mag dan een formidabele producer en muzikant zijn, als liedjesschrijver blijf hij toch een beetje achter bij zijn Amerikaanse naamgenoot. Voor zijn nieuwe soloplaat Gone, Long Gone, was hij zo verstandig bijna alle songs te schrijven met Matt Patershuk. Het resulteert in Dawsons mooiste soloalbum tot nu toe.
 
Rock/Pop
Midlake – For The Sake Of Bethel Woods
Het is alweer negen jaar na het vorige Midlake-album Antiphon, een plaat waarop de band de folkrock van hun begintijd uitbreidde met psychpop en indie. Op For The Sake Of Bethel Woods lijken die negen jaar niet te hebben bestaan en gaat Midlake gewoon verder waar Antiphon ophield.
 
Blues/Soul/Jazz
Kaina – It Was A Home
Drie jaar na debuut Next To The Sun komt de Amerikaanse soulzangeres Kaina met opvolger It Was A Home. Waren op die eersteling de latin-invloeden nog volop aanwezig, It Was A Home vaart een veel meer uitgesproken soul-/r&b-koers, die buitengewoon fraai uitpakt.
 
Wereld
Rosalía – Motomami
Met voorganger El Mal Querer uit 2018 ontpopte de Spaanse Rosalía zich tot een internationaal fenomeen dat flamenco zulke fijne nieuwe impulsen gaf dat niemand er omheen kon. Motomami is niet helemaal zo vernieuwend, maar zet de zegetocht van zijn voorganger voort met even onweerstaanbare wereldpop.