Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 28 maart 2022

Albums van week 13

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Aldous Harding – Warm Chris
Warm Chris is alweer het vierde album van de Nieuw-Zeelandse singer-songwriter Aldous Harding en het derde dat is geproduceerd door John Parish. Hij voorziet Hardings liedjes van net dat eigenwijze, waardoor haar stijl optimaal tot zijn recht komt. Folkpop zoals niemand anders die maakt.
 
Rock/Pop
Camp Cope – Running With The Hurricane
Het Australische damestrio Camp Cope is met Running With The Hurricane aan hun derde proeve van bekwaamheid toe en hun indierock wordt alleen maar potenter. Wellicht omdat ze ditmaal ook hun singer-songwriterachtige trekken volledig omarmen, waardoor hun muziek aan diepgang wint.
 
Blues/Soul/Jazz
Brad Mehldau – Jacob’s Ladder
Wie de carrière van Brad Mehldau volgt weet dat deze meesterlijke jazzpianist een veel breder muzikaal palet bestrijkt dan alleen jazz. Maar zelfs in die context is het nieuwe Jacob’s Ladder een hoogst opmerkelijk album, dat zijn liefde voor progrock laat horen. Niet alleen in diverse baanbrekende Rush-covers, maar ook in eigen materiaal dat op unieke wijze progrock en jazz verenigt.
 
Wereld
Ibibio Sound Machine – Electricity
Op Electricty mengt het Londense dj-collektief Ibibio Sound Machine opnieuw moderne electro met West-Afrikaanse funk. Boegbeeld van de band is de van oorsprong Nigeriaanse zangeres Eno Williams, waaromheen diverse Afrikaanse muzikanten traditionele instrumenten inbrengen en het producers-trio moderne beats toevoegt.