Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 4 april 2022

Albums van week 14

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Lavalu – Earthbound
Met Earthbound sluit de Nederlandse singer-songwriter Lavalu de Rise-trilogie af die ze in 2017 begon met Solitary High, twee jaar later gevolgd door Midair. Op het snijvlak van klassiek, pop en folk betovert Lavalu op Earthbound met pianoliedjes van een vaak adembenemende schoonheid, opgenomen in een triobezetting van piano, viool en cello.
 
Rock/Pop
Get Well Soon – Amen
Hoewel de hoes en titel de indruk wekken dat Get Well Soon weer zwaarmoedig als altijd klinkt, is Amen toch wat lichtvoetiger dan verwacht. De georkestreerde singer-songwriterpop komt eigenlijk beter tot zijn recht dan ooit, zeker wanneer er dansbare beats opduiken.
 
Blues/Jazz/Soul
Pastor Champion – I Just Want To Be A Good Man
Nog voor dit debuut kon worden uitgebracht, overleed afgelopen december Pastor Wylie Champion (75), broer van soulzangeres Bettye Swann. Over Champion is niet veel bekend, behalve dat hij als rondreizende predikant decennia lang Californië afstruinde om het geloof te verkondigen. Zijn gospel is hier verpakt in een fraai soort soulfolk, dat net op tijd door David Byrne’s Luaka Bop-label is vastgelegd.
 
Wereld
Antonio Castrignanó & Taranta Sounds – Babilonia
Afkomstig uit de hak van Italië, voorziet Antonio Castrignanó, zanger, tamboerijn- en mandolaspeler, de oeroude dansmuziek van die streek, de tarantella, van nieuwe impulsen. Op Babilonia doet hij dat niet slechts met zijn band Taranta Sounds, maar ook met een keur aan gastmuzikanten uit Senegal, Ghana en Turkije, die onderstrepen hoe wijdverbreid deze energieke muziekstijl is.