Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 16 mei 2022

Albums van week 20

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Kevin Morby – This Is A Photograph
In een gestaag opgaande carrière waarin de productieve Kevin Morby zich meer en meer bewijst als een alternatieve singer-songwriter, is This Is A Photograph zonder twijfel zijn beste plaat, waarmee Morby zich tussen de allergrootsten plaatst.
 
Rock/Pop
The Smile – A Light For Attracting Attention
Een trio-project van Radioheaders Thom Yorke en Johnny Greenwood, met Sons Of Kemet-drummer Tom Skinner. Die laatste is de enige reden waarom dit geen Radiohead-album mag heten, want zo klinkt A Light For Attracting Attention feitelijk wel. En dan niet zomaar een Radiohead-album maar misschien wel de beste die ze deze eeuw hebben gemaakt.
 
Blues/Jazz/Soul
Kendrick Lamar – Mr. Morale & The Big Steppers
Als liefhebber van fysieke albums heb ik weinig op met muziek die alleen gestreamd wordt. Voor sommige artiesten maak ik een uitzondering. Het album van The Smile verschijnt 17 juni pas fysiek, van de nieuwe Lamar heb ik zelfs geen idee wanneer dat gebeurt. Desondanks kan ik aan Mr. Morale & The Big Steppers niet voorbij, want genialer wordt hiphop namelijk niet.
 
Wereld
El Khat – Albat Alawi Op. 99
Weer zo’n baanbrekende release van het vooruitstrevende Glitterbeat-label. Albat Alawi Op. 99 van het rond leider Eyal el Wahab geformeerde Jemenitische underground orkest El Khat laat Arabische bigbandmuziek horen zoals die nergens anders wordt gemaakt. Even dynamisch als opwindend.