Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 20 juni 2022

Albums van week 25

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Jessie Buckley & Bernard Butler – For All Our Days That Tear The Heart

De Ierse Jessie Buckley mag dan als actrice bekender zijn dan als zangeres, met het prachtige For All Our Days That Tear The Heart bewijst ze zeker geen hobbyzangeres te zijn. Qua zang, maar ook qua liedjes, doet Buckley wel aan Laura Marling denken, al wilde ze vooral met Suede-gitarist Bernard Butler samenwerken vanwege de fabuleuze wijze waarop hij Old Wow van Sam Lee produceerde.

Rock/Pop
Bartees Strange – Farm To Table

De naam van Bartees Strange zingt al een paar jaar rond als een uitzonderlijk talentvol alt.rock singer-songwriter. Met Farm To Table debuteert hij nu op het 4AD label en bewijst dat de roem die hem vooruitgesneld was, zeker niet overdreven is, want dit is een plaat waarop alles gewoon klopt en die hem absoluut tot een publiekslieveling kan maken.

Blues/Jazz/Soul
Charlotte Reinhardt – Colors
De Franse pianiste en componiste Charlotte Reinhardt levert met Colors een dusdanig beeldschoon album af, met meeslepende instrumentale muziek op de grens van modern klassiek, pop en jazz, dat zelfs wie normaliter niets met instrumentale muziek heeft met dit album voor de bijl zal gaan.

Wereld
Raúl Mannola – The Best Of|

Ik moet eerlijk bekennen dat ik een dusdanige flamenco-amateur ben dat de naam van gitarist Raúl Mannola mij tot nu toe altijd was ontgaan. En dat terwijl deze Best Of mij zonneklaar maakt dat Mannola een van de allergrootste instrumentalisten in het genre en daarbuiten is. Qua variatie en gasten geeft dit album een bijzonder fraai overzicht van wat flamenco allemaal vermag te zijn.