Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 27 juni 2022

Albums van week 26

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Joan Shelley – The Spur
Met The Spur levert de uit Kentucky afkomstige singer-songwriter Joan Shelley alweer haar achtste soloalbum af, haar vijfde voor No Quarter en maakte opnieuw met levenspartner, gitarist Nathan Salsburg, een zeldzaam prachtig folkalbum. Geproduceerd door multi-talent James Elkington levert het misschien wel Shelley’s mooiste plaat op tot nu toe.

Rock/Pop
Soccer Mommy – Sometimes, Forever
Met Sometimes, Forever bewijst indierock singer-songwriter Sophie Allison een van de beste vrouwelijke muzikanten te zijn die momenteel actief in de Amerikaanse indiescene. Bijzonder knap is de wijze waarop haar indierock zowel vertrouwd aandoet als een frisse wind laat waaien door een genre dat momenteel enigszins vastgelopen lijkt.

Blues/Jazz/Soul
G. Love – Philadelphia Mississippi
In een carrière die al zo’n dertig jaar teruggaat heeft Garrett Dutton, alias G. Love, vele vrienden gemaakt met zijn unieke mengeling van blues en hiphop. Op Philadelphia Mississippi, geproduceerd met North Mississippi All-Star Luther Dickinson, leidt dat tot gastrollen voor o.a. Schoolly D, Speech, Alvin Youngblood-Hart en Christone ‘Kingfish’ Ingram en een van zijn meest genoeglijke platen ooit.

Wereld
Hatis Noit – Aura
De in Londen neergestreken Japanse Hatis Noit maakt voor het Erased Tapes-label een bijzonder soort art-pop dat niet alleen haar grote vocale bereik etaleert, maar ook een spirituele muzikale band laat zien. De muziek gaat van modern klassiek tot Japanse folk, en bevat elementen die zowel terugaan op Bulgaars als Gregoriaans gezang, maar ook op iemand als Björk.