Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 4 juli 2022

Albums van week 27

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Naima Bock – Giant Palm
Met Giant Palm debuteert oud-Goat Girl-bassiste Naima Bock als singer-songwriter met een fijne plaat waarop ze haar vele invloeden onverschrokken tentoonspreidt. Met een mix van jazz, folk, pop, klassiek en Braziliaans, toont Bock zich een artieste van wie je in de toekomst alles kan verwachten.
 
Rock/Pop
Inhalo – Sever
Sever van de Amsterdamse band Inhalo is een visitekaartje om de pet voor af te nemen. Stevig rockend met groot melodisch besef en een onmiskenbare prog-inslag, sluit het kwartet nauw aan bij hooggewaardeerde bands als Opeth, Riverside en zelfs Tool. Niet te versmaden.
 
Blues/Soul/Jazz
Szun Waves – Earth Patterns
Met Earth Patterns levert het Britse electrotrio Szun Waves zijn derde album af. Luke Abbott, Laurence Pike en Jack Wyllie raken steeds beter op elkaar ingespeeld, waarbij de saxofoon van laatstgenoemd Portico Quartet-lid steeds dwingender klinkt.
 
Wereld
Arooj Aftab – Vuture Prince
Al meer dan een jaar dwingt het album Vulture Prince van de in Amerika wonende Pakistaanse zangeres Arooj Aftab grote bewondering af als een van de mooiste wereldmuziekalbums van 2021. Het grote manco was echter dat je het album nergens fysiek kon kopen, aangezien het alleen in digitale vorm bestond. Gelukkig is het nu eindelijk ook op cd en lp beschikbaar is.