Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 18 juli 2022

Albums van week 29

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Tami Neilson – Kingmaker
Op Kingmaker laat de de in Canada geboren, maar in Nieuw-Zeeland wonende Tami Neilson de klassieke country intact, maar paart die aan breed gearrangeerde retrocroonerpop die geknipt is voor haar stem. Het levert mogelijk het mooiste album op uit haar ondertussen zes lp’s tellende discografie.
 
Rock/Pop
Black Midi – Hellfire
Met Hellfire is het Britse Black Midi toe aan hun derde album en opnieuw tonen ze zich de spannendste, minst voorspelbare band die de popmuziek tegenwoordig rijk is. Black Midi maakt geen liedjes die even lekker wegluisteren, maar betaalt de luisteraar dik terug die de moeite om hun uniek mix van stijlen te doorgronden.
 
Blues/Jazz/Soul
Theo Croker – Love Quantum
Jazz is dead, verklaart jazztrompettist, producer en componist Theo Croker aan het begin van Love Quantum om vervolgens een dusdanige vooruitstrevende jazzy versie van r&b/psych te brengen dat meteen duidelijk is dat hij daar geen snars van meent. Met medewerking van Gary Bartz, Jill Scott, Kassa Overall, Jamila Woods, Teedra Morris en anderen.
 
Wereld
Einoa – Rauha
Twee dames en drie heren rijk, is Einoa een Finse folkgroep die op Rauha tien gedichten van de Finse dichter Eino Leino (1878-1926) op muziek zet. Het leidt tot bijzonder fraaie, af en toe zelfs jazzy folkpop, die ook aanspreekt als je het Fins niet machtig bent. Daarvoor zorgt de zang van Elina Arlin en de fraaie instrumentaties.