Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 15 augustus 2022

Albums van week 33

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Jay Byrd – At Home Again
Gefinancierd via Kickstarter, dit uitstekende nieuwe folk/rootsalbum van de Amerikaan Jay Byrd. Een singer-songwriteralbum zoals alleen de echt groten kunnen maken. Voor Byrd lijkt dan ook een grote toekomst in het verschiet te liggen.
 
Rock/Pop
Florist - Florist
We hebben in het verleden vaker de loftrompet gestoken over Emily Sprague alias Florist. Intiem en onderkoeld noemde ze haar vorige Florist-album nog Emily Alone, maar met dit nieuwe titelloze Florist-album lijkt ze te willen benadrukken dat hier een band aan het werk is, al duurt het even voordat dat ook blijkt. Het resultaat mag er zijn, want mooier klonk Florist nog niet.
 
Blues/Soul/Jazz
Shirley Davis & The Silverbacks – Keep On Keepin’ On
Heel origineel kun je het soulgeluid niet noemen dat de Spaanse formatie Shirley Davis & The Silverbacks brengt op hun debuut Keep On Keepin’ On. Wat niet wegneemt dat de retrosoul van Davis c.s. zich absoluut kan meten met die van Michelle David en misschien zelfs met die van wijlen Sharon Jones.
 
Wereld
Andrew Tuttle – Fleeting Adventure
Op Fleeting Adventure neemt de Australische banjospeler en componist Andrew Tuttle je mee op een bezwerende tocht door de Australische outback, waarbij ik geregeld moest denken aan het vroege werk van het Amerikaanse Tin Hat Trio, dat met hun instrumentale muziek ook de sfeer van de woestijn kon oproepen.