Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 19 september 2022

Albums van week 38

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Luke Sital-Singh – Dressing Like A Stranger
Met Dressing Like A Stranger levert de Brit Luke Sital-Singh zijn vierde studioalbum af en opnieuw is het een innemende plaat met fijne folkpopliedjes die Sital-Singhs talent volledig onderstrepen.
 
Rock/Pop
Jockstrap – I Love You Jennifer B
Schijnbaar uit het niets is daar opeens het Britse duo Jockstrap (Georgia Ellery en Taylor Skye), dat een van de origineelste, meest intrigerende platen van 2022 heeft gemaakt. Folky, poppy, soulvol, met zeer aansprekende songs en tegelijkertijd ook ontregelend.
 
Blues/Jazz/Soul
Son Little – Like Neptune
Like Neptune is het vierde album van de Amerikaanse soulzanger Son Little en wederom is het een zeer persoonlijke plaat geworden die hem neerzet als de Bill Withers van zijn generatie. Als er iets aan Like Neptune mankeert, is het dat er weinig ontwikkeling zit in Little’s muziek, al verdient zijn constante kwaliteit beslist waardering.
 
Wereld
Al-Qasar – Who Are We?
Arabian fuzz. Zo kwalificeert het Parijse Al-Qasar hun muziek. Op Who Are We? betekent dat opwindende psychrock met Arabische invloeden, gespeeld door een rockcollectief van Noord-Afrikaanse afkomst, met gastrollen voor sterren uit de Arabische muziekwereld en iconen uit de westerse underground zoals Lee Ranaldo en Jello Biafra.