Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 10 oktober 2022

Albums van week 41

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Courtney Marie Andrews – Loose Future
Het is alweer zes jaar geleden dat Courtney Marie Andrews opgemerkt werd met haar album Honest Life. De daaropvolgende platen onderstreepten haar status als een van de beste singer-songwriters van nu en daar doet Loose Future geen afbreuk aan. Het is een prachtplaat waarop Andrews bovendien een aantal fraaie nieuwe paden bewandelt.
 
Rock/Pop
Mamalarky – Pocket Fantasy
Het titelloze debuut van Mamalarky kreeg prima recensies, maar niet de aandacht die het eigenlijk toekwam. Met Pocket Fantasy laten de Californiërs horen dat hun speelse pop een groter publiek verdient. Stel je een minder bevreemdende versie van Deerhoof voor, waarbij vergelijkbare eigenzinnigheid verpakt gaat in aansprekende liedjes
 
Blues/Soul/Jazz
Pyrolator – Niemandsland
Pyrolator is de naam waaronder Kurt Dahlke al sinds eind jaren zeventig solo zijn electro aan de man brengt, al is hij wellicht bekender van de Neue Deutsche Welle-groep Der Plan. Met Niemandsland bewijst hij voorbeeldige instrumentale elektronische muziek te maken met heerlijke melodieën en prachtige klanklandschappen.
 
Wereld
Antonis Antoniou – Throisma
Met groepen als Monsieur Doumani en Trio Tekke behoort de Cypriotische muzikant Antonis Antoniou al jaren tot de grote vernieuwers van de Griekse muziek. Op zijn nieuwe soloalbum Throisma voorziet hij Grieks-Cypriotische muziek van nieuwe impulsen met een new wave-achtige drive en intensiteit die de traditionele basis op zijn kop zet.