Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 24 oktober 2022

Albums van week 43

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Hal Cannon  - Nothin’ Lastin’
Met het 3hattrio bouwde Hal Cannon in de rootsscene al een aanzienlijke naam op. Als soloartiest moest hij zich nog bewijzen en doet hij dat met Nothin’ Lastin’ met glans. Want wat is dit een fraaie, sfeervolle plaat. Cannon kreeg hulp van onder anderen Mollie en Tim O’Brien, en tot mijn verrassing ook van Heavencultheld Dave Tate, die op vrijwel alle nummers present is.
 
Rock/Pop
Arctic Monkeys – The Car
Op hun vorige album Tranquility Base Hotel + Casino sloeg Arctic Monkeys een hele nieuwe richting in en voorman Alex Turner zet dat pad van complexe pop/rock voort met The Car. Een even rijke als veelzijdige plaat, waarop de band een nieuwe diepgang toont waar hiervoor slechts naar werd gehint.
 
Blues/Soul/Jazz
Tristan – Wellif
Met Wellif ontpopt de Gentse zangeres Tristan zich als een torch singer om wie je niet heen kunt. Omgeven door een fraai geluidsdecor, dat Portishead en Philip Glass in herinnering roept, brengt ze tien zeer sensuele liedjes, opgesierd met schurende elementen waardoor ze nooit al te gladjes overkomen.
 
Wereld
Slavo Rican Assembly – Intercosmic
Zoals de bandnaam suggereert kent het New Yorkse Slavo Rican Assembly een wonderlijke kruisbestuiving tussen de Slavische muziek van de Sloveense oprichter, saxofonist en componist Jan Kus en de Puerto Ricaanse latingrooves die hij aantreft in zijn nieuwe thuisstad. Het resultaat klinkt even fraai als naturel.