Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 31 oktober 2022

Albums van week 44

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Gavin Fairhall Lever – Gavin Fairhall Lever
Achter het sjiek klinkende Gavin Fairhall Lever gaan drie uitzonderlijke Britse muzikanten schuil: violist/zanger James Patrick Gavin, contrabassist Tim Fairhall en gitarist/toetsenist/ Adrian Lever. Gedrieën tekenen ze, merendeels afzonderlijk, voor de twaalf prachtige nummers die dit debuut tot een van de mooiste, meest avontuurlijke folkreleases van 2022 maken.
 
Rock/Pop
Frankie Cosmos – Inner World Peace
De New Yorkse band Frankie Cosmos bestaat dit jaar exact tien jaar. Geformeerd rond frontvrouw Greta Kline die alle liedjes schrijft, blinkt Frankie Cosmos uit in intelligente, redelijk lichtvoetige liedjes die je al snel bijblijven. Door de pandemie zag Kline de andere bandleden anderhalf jaar niet en had ze alle tijd zo’n 100 liedjes te schrijven, waarvan de vijftien beste op het heerlijke Inner World Peace terecht zijn gekomen.
 
Blues/Soul/Jazz
Lee Fields – Sentimental Fool
Dat soulzanger Lee Fields uiteindelijk bij Daptone onderdak zou vinden verbaast niet, al is het wel verrassend dat het tot Sentimental Fool heeft geduurd voor Fields een album op het retrosoullabel uitbracht. In een carrière die teruggaat tot eind jaren zestig, begon hij pas de laatste vijfentwintig jaar de retrosoulstijl te ontwikkelen die hem erkenning en succes bracht.
 
Wereld
Diverse Artiesten - Chi Sonä E Cantä No Nmórë Majï
Op Chi Sonä E Cantä No Nmórë Majï komen tien gevierde Italiaanse folkmuzikanten, onder wie Antonio Pizzarelli en Riccardo Tesi, bijeen om de Carpinese muziektraditie volop in de schijnwerpers te zetten. Het is een van de meest gevierde folkstijlen van het land, befaamd vanwege zijn tarantella’s.