Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 7 november 2022

Albums van week 45

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Jennifer Terran – California National Anthem
21 jaar geleden verraste de Californische singer-songwriter Jennifer Terran met het even diepgravende als baanbrekende album The Musician. De albums die sindsdien van haar verschenen waren goed, maar toch minder. California National Anthem tikt wel weer het niveau aan van The Musician.
 
Rock/Pop
Old Fire – Voids
Zes jaar geleden bracht de Amerikaanse producer John-Mark Lapham zijn eerste album uit onder de noemer Old Fire: Songs From The Haunted South. De mystieke zuidelijke sfeer van dat album hangt ook weer rond Voids, waarop Lapham met steun van vocalisten Bill Callahan, Julia Holter, Adam Torres en Emily Cross een even indringend als bezwerend werkstuk creëert.
 
Blues/Jazz/Soul
Tom Skinner – Voices Of Bishara
De Londense jazzdrummer Tom Skinner (Sons of Kemet) zorgde eerder dit jaar dat Radiohead-leden Thom Yorke en Jonny Greenwood met The Smile een nieuwe draai aan hun muziek gaven. Met onder anderen Nubya Garcia en Shabaka Hutchings laat Sinner op Voices Of Bishara horen dat hij zelf ook het nodige te vertellen heeft. Jammer wel dat de instrumentale plaat slechts 27 minuten duurt.
 
Wereld
Adédèji – Yoruba Odyssey
Het valt niet mee om in de voetsporen te treden van een legendarische muzikant als Fela Kuti, en hoewel we niet willen beweren dat de afrobeat van de Nigeriaanse zanger, gitarist en componist Adédèjì op Yoruba Odyssey helemaal hetzelfde niveau bereikt, komt hij met zijn omvangrijke band wel dicht in de buurt.