Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 14 november 2022

Albums van week 46

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
KB Bayley – Flatlands
Flatlands is het tweede album van de Britse singer-songwriter KB Bayley. Deze Geordie (inwoner van Newcastle) maakte twee jaar geleden al de nodige indruk met zijn debuutalbum Little Thunderstorms, want zijn zang, zijn liedjes als zijn gitaarspel zijn van de hoogste kwaliteit.
 
Rock/Pop
Christine And The Queens – Redcar Les Adorables Étoiles
Hoewel Chris(tine) van The Queens voortaan als Redcar door het leven wil gaan (de overgang naar man was al eerder gemaakt), gebruikt hij de oude bandnaam nog steeds voor zijn nieuwe plaat, al verwijst de titel wel direct naar zijn nieuwe identiteit. De muziek blijft onveranderd, want ook op Redcar Les Adorables Étoiles staan Christine And The Queens garant voor hoogwaardige Franse indiepop.
 
Blues/Soul/Jazz
Bill Frisell – Four
De recente Leonard Cohen-tribute Here It Is was vooral zo succesvol omdat Bill Frisell en begeleiders voor eenheid achter alle vocalisten zorgden. Ook zonder zangers en met een heel ander kwartet laat Frisell op Four horen een van de interessanste instrumentalisten van onze tijd te zijn, zelfs wanneer hij stukken brengt die hij voor een deel al eerder heeft uitgevoerd.
 
Wereld
Lous And The Yakuza - Iota
Twee jaar geleden was ik misschien iets te voorbarig toen ik de Belgisch-Congolese Lous And The Yakuza in de voetsporen van Stromae zag treden met debuutalbum Gore. Met opvolger Iota heeft ze echter opnieuw een wonderschoon album gemaakt dat weinig hoeft onder te doen voor de inmiddels weer opgeleefde Stromae.