Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 5 december 2022

Albums van week 49

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Emily Portman & Rob Harbron – Time Was Away
De Britse folkzangeres Emily Portman zou je kunnen kennen van drie prachtige soloalbums en als lid van The Furrow Collective. Sinds kort vormt ze ook een duo met muli-instrumentalist Rob Harbron. Time Was Away biedt tien betoverend mooie folktraditionals, prachtig gezongen en gespeeld.
 
Rock/Pop
White Lung – Premonition
Uit Vancouver, Canada komt het indierocktrio White Lung. Premonition is het vijfde album van deze band wier dynamische punkrock ver boven de concurrentie uitstijgt door hun fabuleuze liedjes, de meeslepende stem van zangeres Mish Barber-Way en de knappe wijze waarop de songs niet overvleugeld worden door het energieke geluid.
 
Blues/Soul/Jazz
Stormzy – This Is What I Mean
De Britse rapper Stormzy behoort in eigen land tot de populairste artiesten van de laatste jaren. Met zijn eerste twee albums wist hij zowel het hiphop- als het poppubliek voor zich te winnen met een reeks hits als gevolg. Op This Is What I Mean verruilt hij het hitgeluid voor een veel intiemere, persoonlijke koers met een overvloed aan fraaie ballades.
 
Wereld
Mário Lúcio – Migrants
De Kaapverdische dichter en singer-songwriter Mario Lucio is niet de eerste de beste. Hij schreef liedjes voor Cesaria Evora en Maya Andrade en was van vier jaar lang Minister van Cultuur. Voor Migrants, zijn tiende soloalbum, gaf hij de productie in handen van de Portugees Rui Ferreira, en ontwikkelde een geluid waarin we Portugese en Braziliaanse elementen herkennen.