Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 19 december 2022

Albums van week 51

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Town Mountain – Lines In The Levee
Met drie leadzangers/liedjesschrijvers heeft de zesmansformatie Town Mountain uit North Carolina meer te bieden dan de gemiddelde bluegrassband. Bluegrass is overigens een te beperkte omschrijving voor hun vindingrijke rootsmuziek.
 
Rock/Pop
Louis Philippe – Sean O’Hagan Presents: The Sunshine World Of Louis Philippe
De in Londen woonachtige Fransman Louis Philippe maakt al sinds de jaren tachtig elegante kamerpop voor een klein maar toegewijd publiek. In een nieuwe poging hem omhoog te stoten in de vaart der volkeren, stelde High Llama Sean O’Hagan deze voorbeeldige compilatie samen met hoogtepunten uit Philippe’s oeuvre.
 
Blues/Soul/Jazz
Little Simz – No Thank You
De muziekindustrie lijkt in winterslaap, maar in de zwarte muziek blijven belangwekkende nieuwe albums verschijnen. No Thank You is de opvolger van het vorig jaar hooggeprezen Sometimes I Might Be Introvert en bewijst de Britse rapper en hiphop/r&b-ster opnieuw als een van de meest belangwekkende talenten van haar generatie.
 
Wereld
An’Pagay – Somin Tegor
An’Pagay is een nieuwe naam, maar dat wil niet zeggen dat de groepsleden net komen kijken, want onder die naam huist een samenwerkingsverband tussen de Afro-Colombiaanse rockers Pixvae en de Creoolse band Ti’Kaniki. Ze combineren op Somin Tegor hun beider stijlen tot een buitengewoon potent geheel.