Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 16 januari 2023

Albums van week 3

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
James Yorkston, Nina Persson and The Second Hand Orchestra – The Great White Sea Eagle
Op The Great White Sea Eagle werkt de Schot James Yorkston voor de tweede keer samen met het Zweedse Second Hand Orchestra en zingt hij alle liedjes in duet met de eveneens Zweedse Nina Persson, bekend van The Cardigans. De muziek die zo ontstaat is volkomen eigen en wonderschoon.
 
Rock/Pop
Belle And Sebastian – Late Developer
Hun vorige album liet maar liefst zeven jaar op zich wachten. Dat Late Developer na nog geen negen maanden verschijnt, daaruit mag je afleiden dat de band er zin in had. Hoewel de briljante onschuld uit hun beginperiode wel altijd gemist zal worden, hebben de Schotten lange tijd niet zo aanlokkelijk geklonken als op deze gevarieerde nieuwe plaat.
 
Blues/Soul/Jazz
Rachael & Vilray – I Love A Love Song!
Het eerste album van Rachael & Vilray is compleet aan mij voorbij gegaan, maar op dit heerlijke tweede album doen de van Lake Street Dive bekende zangeres Rachael Price en gitarist/singer-songwriter Vilray Blair Bolles de jazzy pop uit de jaren veertig en vijftig herleven op een wijze waar fans van Dan Hicks, Leon Redbone en Pokey Lafarge als een blok voor zullen vallen.
 
Wereld
Dawda Jobarteh – Do You Know A Place Called Flekkerøy?
Op zijn nieuwe album Do You Know A Place Called Flekkerøy? werkt de in Denemarken woonachtige Gambiaanse griot en koraspeler Dawda Jobarteh samen met diverse Scandinavische (jazz)muzikanten en brengt zo een bijzonder fraaie kruisbestuiving tot stand tussen West-Afrikaanse folk en Noord-Europese jazz.