Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 30 januari 2023

Albums van week 5

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
Complete Mountain Almanac – Complete Mountain Almanac
Onder de naam Complete Mountain Almanac werkt de Scandinavische singer-songwriter Rebekka Karijord samen met de Amerikaanse Jessica Dessner en haar twee jongere broers Aaron & Bryce, bekend van The National. Grotendeels verstild akoestische folk, is dit fijnzinnige muziek voor de rustigere momenten van het leven.
 
Rock/Pop
King Tuff – Smalltown Stardust
Op Smalltown Stardust stuurt Kyle Thomas, de man achter King Tuff, zijn muziek ver af van de garage-achtige rock waarmee hij ooit begon. De psychedelische singer-songwriterpop die hij nu brengt is echter minstens zo interessant al was het maar vanwege de muzikale volwassenwording die ze laat zien.
 
Blues/Jazz/Soul
Bandler Ching – Coaxial
De bandnaam mag aan de flauwe kant zijn, dat neemt niet weg dat het Brusselse Bandler Ching mooi de breedte illustreert van de Belgische nu-jazz scene. Op openingsnummer You Call It neigt de muziek van het kwartet rond saxofonist Ambroos de Schepper richting de acidjazz, maar de rest van het album biedt moderne electrojazz die weerbarstiger is, maar zeker zo boeiend en gevarieerd.
 
Wereld
Pilani Bubu – Folklore: Chapter 1
De Zuid-Afrikaanse singer-songwriter Pilani Bubu verkent op haar cd Folklore: Chapter 1 de wortels van de Zuid-Afrikaanse folkmuziek en giet die vervolgens in bijzonder fraaie nieuwe jasjes, geknipt voor Bubu’s mooie, wendbare stem. De zeventien traditionals die zij hier vertolkt getuigen van haar enorme muzikale inzicht.