Uw ervaring op deze site wordt verbeterd door het gebruik van cookies.
× Sta cookies toe Meer informatie

Luistertip

ma 13 februari 2023

Albums van week 7

Luistertip

Popmagazine Heaven verschijnt tweemaandelijks, albums komen dagelijks uit. Daarom geven we wekelijks een korte update van releases die ons meteen opvallen of die anderszins de moeite van het ontdekken waard zijn. Verwacht geen uitgebreide recensies, die verschijnen nog altijd – met meer reflectie – in het magazine. Met meer dan 100 albumrecensies en boeiende interviews is Heaven het blad om je muziekpassie te verdiepen. Heaven is te koop via onze webshop. Nog beter: neem een abonnement en mis geen nummer!

Roots/Folk
John Blek – Until The Rivers Run Dry
Met Until The Rivers Run Dry zet de Ierse singer-songwriter John Blek de voorlopige kroon op zijn oeuvre en brengt het ene prachtliedje na het andere. Niet dat er veel mis met zijn eerdere werk, maar op dit nieuwe album vindt hij nog meer een persoonlijke stijl die je niet snel loslaat.
 
Rock/Pop
The Brian Jonestown Massacre – The Future Is Your Past
In een carrière die al ruim dertig jaar duurt, heeft voorman Anton Newcombe zijn psychrockband The Brian Jonestown Massacre door verschillende fasen geloodst. Op The Future Is Your Past vermengt hij zijn sixties garagesound met americana-achtige roots-elementen die zich zeer goed met elkaar verhouden.
 
Blues/Soul/Jazz
Raye – My 21st Century Blues
Met blues heeft de muziek van Raye (echte naam Rachel Keen) niet heel veel te maken. Maar dat neemt niet weg dat de intelligente r&b/pop van deze Britse zeer goed smaakt, gevat als ze is in ijzersterke, zorgvuldig geproduceerde composities waar niets op aan te merken is.
 
Wereld
MeriTuuli – Runot
Hun beider voornamen combinerend tot de groepsnaam MeriTuuli, zijn Meri en Tuuli Wallenius Finse tweelingzussen die samen een delicaat soort indiefolk maken die hier en daar doet denken aan een Finse The Innocence Mission.